slide-3.jpg
01
Gru
Święto dyni
Posted by Super User

Pod takim hasłem 24 października w pracowni  żywienia odbyły się zajęcia praktyczne kl. II TŻiUG - pod okiem nauczycieli Doroty Kulig-Marcisz i Małgorzaty Zięby. Inspiracją była dynia i jej walory smakowe oraz odżywcze.

Zadaniem uczniów było opracowanie autorskiej receptury potrawy z dynią w roli głównej.  Oryginalnych pomysłów nie brakowało, wszyscy zaprezentowali ciekawe i pyszne potrawy będące: zakąskami zimnymi, gorącymi, dania główne, desery i ciasta pieczone. Kreatywność naszych uczniów jest ogromna.  Dynie wykorzystano także jako element dekoracyjny stołu, na którym  prezentowano wyroby. Było co podziwiać, a smak… - zapytajcie koleżanek i kolegów, którzy mieli okazję popróbować tych „ delicji”.

 


 

             

Galeria zdjęć >>>