1.jpg
01
Gru
Na targach deserowych
Posted by Super User

Dnia 25 marca uczniowie klasy III TŻiUG wraz z opiekunami: panią Dorotą Kulig -Marcisz i panią Beatą Łęczycką uczestniczyli w Swett targach w Katowicach. Głównym celem było zapoznanie się z nowościami i wyposażeniem lodziarni, piekarni i kawiarni.

Handlowcy przedstawiali najnowszy sprzęt gastronomiczny do produkcji i przechowywania lodów i deserów.

Młodzież mogła spróbować różnych typów kawy, deserów, szczególnie lodowych oraz słodkich ciast. Na targach obecni byli przedstawiciele wiodących firm gastronomicznych. Swoje stanowisko miał też Kurt Scheller – ambasador, juror wielu konkursów kulinarnych i jego, znany z warszawskich restauracji, szef kuchni Łukasz Pielak, który prezentował najciekawsze desery lodowe na sezon 2019.

Uczniowie uczestniczyli w pokazach technologii produkcji lodów oraz w pokazach baristycznych

Galeria zdjęć >>>